Öt napon át az egészség a téma Székkutason, ugyanis április 1-5. között első alkalommal tartanak egészséghetet a településen. Szerdán délután az „Éltető víz”, valamint „Tudnivalók a szívbetegségekről és a szívinfarktusról” című előadásokat rendezték a Művelődési Házban.

A Székkutasi Egészséghét kétmillió forintból valósul meg, melynek keretében öt napon át különböző egészségmegőrző előadásokat rendeznek, de szűrésvizsgálatokon is részt vehetnek a helyiek.

A második nap a víz, valamint szívünk volt a téma. Előbb dr. Marosi Erzsébet, majd dr. Bakos Attila, háziorvos tartott előadást a Művelődési Házban.

- Ez az öt napos rendezvény fontos a mindennapi munkánk szempontjából is – mondta dr. Bakos Attila, aki a szűrővizsgálatok közül kiemelte a férfiak prosztata-, míg a nők emlőrák szűrését. A háziorvos szerdán egy átfogó előadást tartott a szívbetegségekről, valamint a betegségek jeleire hívta fel a figyelmet a betegségek jeleire.

Csütörtökön délelőtt az Egészségházban állapotfelmérésre lesz lehetőség 8-től 10 óráig, majd a Líbor Ilona Óvodában a tisztálkodásról tartanak előadást. Délután az iskolában vetélkedőt rendeznek az egészséges életmód jegyében, de az óvodában is lesz még program, ugyanis a „Lelki egészségünk megőrzése” címmel tartanak előadást. 16 óra 30 perctől pedig gyógytornát rendeznek a Művelődési Házban.

A programokon pecsétgyűjtési lehetőségük van a résztvevőknek. Azok, akik 15 pecsétet összegyűjtenek, az április 5-i sportnapon ajándékot kapnak.

Forrás: promenad.hu