Nagyszabású eseménnyel készül a Tömegsport Klub Székkutas és Székkutas Községi Önkormányzat június 11-én, szombaton. Az egész napos programon az elmúlt 70 év helyi sporteseményeire emlékeznek.

- Az idei év nagyon jelentős a székkutasi sport életében, ugyanis ezelőtt 70 évvel, 1946-ban alakult meg az első helyi sportegyesület – mondta portálunknak Horváth Zoltán. A Tömegsport Klub Székkutas elnöke hozzátette, ennek alkalmából méltóképp szeretnének tisztelegni az elmúlt hét évtized előtt.

Június 11-én, szombaton színes rendezvénysorozattal készül a település. Délelőtt sporttörténeti kiállítás nyílik a Művelődési Házban, ahol régi fotókat, újságcikkeket és relikviákat mutatnak be az érdeklődőknek.

12 óra 45 perctől sportrendezvények kezdődnek. Az ünnepélyes megemlékezést követően a Sportcentrumban futball és kézilabda bemutatót, cross training és pilates edzést, valamint utánpótlás és felnőtt labdarúgó mérkőzéseket szerveznek. Este kiosztják a Székkutas Sportjáért Díjakat. Az egész napos program vacsorával zárul.

A Tömegsport Klub Székkutas a helyi önkormányzattal közösen szervezi az eseményt. - Reméljük, hogy minél többen ellátogatnak a programokra, ugyanis azt szeretnénk, ha a település múltját tiszteletben tartanák a lakosok – folytatta Horváth Zoltán. Az elnök szerint a nap nem csak a székkutasiaknak szól, hanem a környékbelieknek is, ugyanis számos vásárhelyi és orosházi mondhatja el magáról, hogy szerepelt valamelyik székkutasi szakosztályban. Őket is szeretettel látják. A cél, hogy összeüljenek mindazok, akik kötődnek vagy kötődtek a helyi sportélethez, és elbeszélgessenek az elmúlt évekről, évtizedekről.

Forrás: promenad.hu