A tavalyinál tízszer több diák kapott ajándék vetőmag csomagot a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetségétől, a szaktárca támogatását is élvező Vesd bele magad! mozgalom keretében. A székkutasi gyermekek csütörtökön délben vették át és ültették el a vetőmagokat a községi óvodában.

Mivel ezen a napon ünnepelték a Víz Világnapját is, két hasznos dolgot is megtanultak ezen a napon a székkutasi ovisok, mondta el Kecskeméti Károlyné, az óvoda vezetője.

A nagyobbak, az iskolások, szüleikkel együtt vehették át a magokat, összesen 21-en, míg az ovisok két csomag vetőmag felett rendelkeztek. Már tavaly ősszel elkezdtek kertészkedni a kicsik, mikor az ovi udvarának virágoskertjét alakították ki, mely már-már szirmoktól pompázik, most pedig külön kis veteményest alakítottak ki számukra.

Mi dolgoztatjuk a kicsiket, mondta tréfásan Kecskeméti Károlyné, aki rámutatott a gyerekek nagy lelkesedéssel vesznek részt az ilyen programokon, szeretik a szépet, és szívesen szereznek sok új, hasznos ismeretet.

A délelőttön karalábét, borsót, retket, sárgarépát és hagymát vetettek, a nevelők szaktanácsaival az ovisok és természetesen a reggel megtanult ismeret, a víz, az öntözés fontossága is előkerült.

Szél István polgármester a helyszínen közölte az óvodavezetővel, készüljenek, mert a következő héten pedig facsemetéket kapnak és ültethetnek az intézmény területén. A mintegy 40 fácskából vélhetően jut az iskola udvarára is, hiszen az idén 800 fát készülnek telepíteni a község területén.

Forrás: promenad.hu