„Székkutas község szennyvízelvezetésének és szennyvíztisztításának fejlesztése” című KEOP-1.2.0/09-11-2012-0028. azonosító számú pályázat. 

Az előző tájékoztatás óta lezárult a mérnöki szolgáltatás ellátásra vonatkozó közbeszerzési eljárás.

A Közbeszerzési Döntőbizottság előtt megtámadta a döntést az egyik ajánlattevő, azonban a Döntőbizottság a kérelmét megalapozatlannak találta, így a szolgáltatási szerződés megkötésre kerülhetett.

A szolgáltatási díj 14 800 000 forint.

A szolgáltatás becsült költsége 43 millió forint volt, így ezen a költséghelyen keletkezett 28 200 ezer forint megtakarítás. További 5 millió forint maradt az előkészítés költségeinél, így összesen 33 200 000 forint átcsoportosítását kezdeményeztük a Közreműködő Szervezetnél.

A kivitelezésre vonatkozó közbeszerzés dokumentációját a Miniszterelnökség Közbeszerzési Felügyeleti Főosztálya megvizsgálta, és elkészítette a minőségellenőrzési jelentését. A jelentésben hiánypótlásokat írt elő, ezek teljesítésre kerültek. A jogszabályok értelmében 5 munkanap után állítja ki a Főosztály a tanúsítványt, amelynek megléte az alapfeltétele annak, hogy a Közbeszerzési Értesítőben a felhívást közzé tudjuk tenni.

A projekt előrehaladásáról készült 3. számú jelentést a Támogató elfogadta, a 3. kifizetési kérelem hiánypótlás alatt áll.

Székkutas Községi Önkormányzat sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-1108 jelű, „Az egészségesebb Székkutasért” elnevezésű pályázaton. A projekt összköltsége: 10 millió Ft.

A pályázat keretében 2014. április 1-5. között került megrendezésre a Székkutasi Egészséghét. A programok közül nagy népszerűség övezte a stresszkezelő gyógymasszázst, de az Egészséges Vásárhely Programiroda közreműködésével szervezett szűrővizsgálatokon is közel kétszáz fő vett részt. A rendezvénysorozat részeként – szakorvosok bevonásával - előadások hangzottak el a víz fontosságáról, a szívbetegségekről, a cukorbetegségről és az alkoholizmusról is. A helyi általános iskolásoknak vetélkedőt, míg az óvodásoknak játékos foglalkozásokat tartottak az egészséges életmód jegyében. Mindezek mellett pilates, zumba és gyógytorna is várta az érdeklődőket. Az egyhetes rendezvényt április 5-én, Sport- és Egészségnap zárta, ahol különböző sportágakkal ismerkedhettek meg az érdeklődők. (vívás, atlétika, kettlebell, kick-box stb.) Hatalmas sikert aratott a családi bajnokság, ahol 13 csapat (80 fő) mérte össze ügyességét, és a Salátabár is, mely a nap folyamán több mint 200 főt látott vendégül, az egészséges ételek kóstolóján.

A Székkutasi Tömegsport Klub „A székkutasi Sportcsarnok felújítása” c. projektjének műszaki átadás-átvétele 2014. április 4-vel megkezdődött, a kivitelezési munkák 2014. április végével teljesen lezárulnak.

Fenti projekttel párhuzamosan a Székkutasi Tömegsport Klub által megnyert TAO pályázat keretében megvalósítandó fejlesztések is befejeződtek az öltöző épületben (öltözők, zuhanyzók) és kicserélésre kerültek a focipálya melletti kispadok is. Április második felétől a füves labdarúgópálya direktvetéses gyepfelújítása is elkezdődik, mely a gyomirtást és újrafüvesítést követően az őszi labdarúgó szezonra átadásra is kerül.

A Székkutasi Önkormányzat saját finanszírozásából megvalósult az öltöző épület homlokzati festése, a vizesblokkok, belső helyiségek megújítása.

A Székkutasi Gyermekek Tanulását és Művelődését Segítő Alapítvány a „Székkutasi edzőterem fejlesztése” elnevezésű projektje keretében 2 db spinning kerékpár, 10 db step pad, 1 db 220 cm-es olimpiai rúd, 1 db lábtoló gép, valamint egykezes súlyzók kerültek beszerzésre és elhelyezésre a felújított Sportcentrumba. Jelenleg a pályázat pénzügyi elszámolása zajlik.

A Székkutasi Gyermekek Tanulását és Művelődését Segítő Alapítvány „A székkutasi Sportpálya és Játszótér fejlesztése” c. projektje is április végével befejeződik. Elkészült az új futópálya, az akadálymentes játszótér, valamint az új kerítés is. A kivitelezők jelenleg a labdarúgópálya öntözőrendszerének felújításán dolgoznak.

A Székkutasi Vendégvárók Közhasznú Egyesület által megnyert „Székkutas község fejlesztése” projektjénél is folytatódnak a kivitelezési munkák a Művelődési Háznál. Május elejére befejeződik a korábban megkezdett külső nyílászárók cseréje, azok szakszerű beállítása, mellyel párhuzamosan fog haladni az épület új homlokzatfestése, helyenként (az egybefüggő üvegfelületeknél) kiegészítő hőszigeteléssel. A Művelődési Ház külső felújítását követően folytatódhatnak a munkálatok a Területi Gondozási Központ előtti térnél is, hiszen minden – a kivitelezés folytatásához - szükséges szakhatósági engedély és hozzájárulás rendelkezésre áll.

A Gregus Máté Bio Kertbarát és Faluszépítő Közhasznú Egyesület „A székkutasi piac és főtér fejlesztése, parkolók megújítása” projekt esetében is kiállításra kerültek az építkezések folytatásához szükséges szakhatósági engedélyek, így augusztusra a Művelődési Ház szoborpark felőli oldalán, valamint a Béke utcán (a Polgármesteri Hivatal előtti útszakaszon) is befejeződhetnek a kivitelezési munkálatok.

A Székkutasi Olvasókör "A Székkutasi Művelődési Ház infrastruktúrájának fejlesztése" elnevezésű pályázatban foglaltak is megvalósításra kerültek. A nagyterembe új függönyöket, valamint modern hang- és fénytechnikai eszközöket vásároltunk. Jelenleg a pályázat pénzügyi elszámolása zajlik.

A Székkutasi Önkormányzat saját finanszírozásából a Művelődési Ház belső tereinek felújítása is megkezdődött. Jelenleg a nagyszínpad festése zajlik, melyet a földszinti mosdók felújítása fog követni.