Utoljára hallották az óra kezdetét jelző csengőt a székkutasi Gregus Máté Általános Iskola nyolcadikosai, ugyanis június 18-án elballagtak az intézményből. A virágátadás után a program a Művelődési Házban folytatódott.

„Tizenkilenc diák ballag a mai napon, mely a hagyományok szerint az iskolában kezdődött. Az utolsó csengőszó jelezte az utolsó osztályfőnöki órát is, ahol a diákok bátorító szavakat kaphattak az osztályfőnöküktől. A programhoz tartozik, hogy ilyenkor körbejárjuk az iskolát, majd átvonulunk a művelődési házba, ahol műsorral folytatódik a ballagás” - tudtuk meg Patyi Évától, a Klauzál Gábor Általános Iskola Gregus Máté Tagintézményének tagintézmény vezetőjétől.

A Művelődési Házban több díj is kiosztásra került, jutalmazták a jó tanulókat, akik kitűnő bizonyítvánnyal rendelkeznek, és azokat is, akik a sportban nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. A szülői munkaközösségből egy szülő is díjat kapott, illetve az önkormányzat a ballagó diákoknak oklevelet és tollat is adományozott.


A székkutasi tanulók közül hárman gimnáziumba nyertek felvételt, nyolcan tanulnak majd szakmát szakgimnáziumban, hatan szakközépiskolába mennek, és ketten az Arany János kollégiumi programban vesznek majd részt a jövőben.

Forrás: promenad.hu