A vásárhelyi rendőrkapitány felhívta a figyelmet a csalókra, a polgármester a fejlesztésekről beszélt.

 

Harkai István hódmezővásárhelyi rendőrkapitány beszámolójával kezdődött a székkutasi lakossági fórum és közmeghallgatás Székkutason. A kapitány arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy ne hagyják becsapni magukat. Egy csalóhálózat telefonon hív fel sokakat az országban, hogy nyertek 50 ezer forintot, de a pénzt csak akkor kapják meg, ha befizetnek 10-15 ezret. Egy borsodi banda pedig szolgáltatók nevében szélhámoskodik.
Szél István polgármester elmondta, jó döntés volt a kamerahálózat fejlesztése. A rendszámfelismerő is visszatartó erő a nemkívánatos elemeknek.

A polgármester beszélt a Székkutason idén megvalósult fejlesztésekről. Többek között megemlítette az útépítéseket, a kerékpáros pihenőhelyek létesítését és a belterületi csatornarendszer fejlesztését. Felsorolta az intézményekben történt felújításokat. Elmondta, 2010 és 2017 között háromszorosára, 3,3 milliárd forintra nőtt a település vagyona.

Az egészségház átköltözött a művelődési házba. Január 2-án átadják a területet a kivitelezőnek. Az épület jövő nyárra modern egészségközponttá alakul. Ugyancsak jövőre kezdődik a piacfejlesztési projekt is, a polgármesteri hivatallal szembeni területen. Felújítják a művelődési ház tetőzetét is. Mivel az építőanyagok ára a pályázati összeghez képest jelentősen megemelkedett, cserép helyett valószínűleg esztétikus lemezborítást kap a tetőszerkezet. Turisztikai fejlesztés is várható 2018-ban. Elhangzott az is, hogy a munkanélküliség 1,3 százalékra csökkent Székkutason.

 

Forrás: www.delmagyar.hu