Testületi ülést tartottak Székkutason hétfőn. A grémium döntött többek közt arról is, hogy melyik vállalkozó árajánlatát fogadja el az egészségház felújítására.

 

Az önkormányzat épületében tartotta rendes ülését a székkutasi testület hétfőn. Az első napirendi pont a polgármesteri hivatal közszolgálati szabályzatának elfogadása volt, amit a kiadványozási szabályzat elfogadása követett.

A testület megejtette a helyi esélyegyenlőségi program felülvizsgálatát. A témával kapcsolatban már egyeztettek a védőnővel is, valamint elhangzott, hogy jövőre egy teljesen új programot fognak kidolgozni a témával kapcsolatban. Ezek után, a Tisza és Maros Vidéke Jövőjéért Egyesület működéséhez szükséges előleg befizetését fogadta el a grémium. Szél István, Székkutas polgármestere elmondta, hogy januártól szükség lesz a LEADER pályázatokkal kapcsolatos tájékoztató fórumokra is.

A soron következő napirendi pont elfogadásával a testület arról döntött, hogy hozzájárul Szél István egyéb tisztségeihez. A polgármester, ugyanis november kapta meg a Csongrád Megyei Agrárgazdasági Kamara elnöki kinevezését.

Szóba került a könyvtár 2017-es évi értékelése is. Az intézményben, több mint 3 millió Forint értékben cseréltek bútorokat. Szél István elmondta, hogy a Somogyi Könyvtár jóvoltából 259 könyvvel gazdagodik a könyvtár. A polgármester tájékoztatott, hogy a település 19%-a használja az intézményt. Hozzátette: az internet terjedése miatt fontos a számítástechnikai berendezések fejlesztése és a digitalizálás is. 2018-ban ugyanis tervben van a település honlapjának bővítése is, így bizonyos ügyeket számítógép elől is el tudnak majd a lakosok intézni. Szabó Emese települési képviselő hozzászólásában elmondta, hogy többen ragaszkodnak a nyomtatott alapú fotókhoz, ezért igény lenne a könyvtárban egy fénykép nyomtatására alkalmas gépre is.

A következő napirendi pontban az Egészségház átalakítására benyújtott három árajánlattal kapcsolatban döntött a grémium. A munkaterületet januárban fogják átadni és várhatóan 2018 augusztusáig fognak tartani a munkálatok, amihez az építési költségek növekedése miatt az önkormányzatnak 30 millió forinttal kell hozzájárulnia.

Ezek után a testület a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt.-vel való együttműködés meghosszabbításáról döntött. Végül, dr. Bakos Attila indítványának elfogadásával zárult a hétfői ülés, miszerint az önkormányzat 200 ezer forinttal fogja támogatni a Hódmezővásárhely és Térsége Életmentő Alapítványt.

 

 

Forrás: www.promenad.hu