Játékos családi délutánra várta Székkutas Község Önkormányzata a település apraja nagyját vasárnap. A gyerekek elutaztak Meseországba, ahol találkoztak Micimackóval és Pom Pommal is. Természetesen a Mikulás sem hiányozhatott, aki egy meglepetéssel is készült a kicsiknek.

Advent második vasárnapja a gyerekekről szólt Székkutason. Már a kora délután óráktól elkezdődött a móka a Murgács Kálmán Művelődési Házban. A színpadot ellepték a krampuszok, akik elhozták azokat a mesehősöket, akikkel a legtöbbet találkozhatunk a mesekönyvekben. A „Mikulás zenés mesekönyve” című produkcióban megjelent Micimackó, akiről kiderült, hogy csakis kizárólag mézet kért a Télapótól. De meglátogatta a székkutasiakat Pom Pom is, a róka meg a nyuszika is és a koalával is együtt tornázhattak a kicsik.

A krampuszokat Nokedli Bohóc követte, aki lufikból készített virágokat, kardokat és szívecskéket. A színpadon már segítői is voltak a bohócnak, akikkel együtt varázsolták el tárgyakat és a közönséget is. A bűvész trükköket próbálták ellesni a gyerekek, több-kevesebb sikerrel.

„Nagyon jól éreztem magam ma. Nálunk is járt a Télapó, akitől mogyorós csokit kaptam. Ma a bohóc tetszett a legjobban, főleg a mikor fújta a buborékokat. Természetesen a Télapót is vártam, és örülök a csokinak, amit kaptunk tőle” – mondta el Bajnóczi Csanád.

Amíg a gyerekek bohóckodtak, és teljesen belefeledkeztek a trükkökbe, megérkezett a nap sztárvendége, a várva várt Mikulás. Természetesen nem érkezett üres kézzel, minden gyerek számára volt ajándék a puttonyban. Ezekért azonban "meg kellett dolgozni". A szép karácsonyi vagy Mikulásos versek pedig nem maradtak el, így járt az ajándék a kicsiknek. Mivel a várakozás időszaka van, számoljuk vissza a napokat karácsonyig, így egy adventi naptárral lepte meg a kicsiket a nagyszakállú.

„Az az egyik legfontosabb Székkutason, hogy a családokat valamilyen úton módon segíteni tudjuk és közösséget tudjunk teremteni. Nagyon sok olyan szülő is itt volt a mai nap, akik egyébként egész évben dolgoznak, de eljöttek, mert tudják, hogy nagyon jó programok lesznek. Nagyon fontos a mai világban, hogy az ember a szeretteivel legyen, és ne csak adventkor és karácsonykor hanem egész évben” – nyilatkozta Szél István, Székkutas polgármestere.

Az érdeklődőket egész nap kézműves foglalkozások várták. Lehetett arcot festetni, advent koszorút készíteni, különböző karácsonyi díszeket fabrikálni. Ha valaki a nagy mókázás közepette megéhezett vagy megszomjazott, feltankolhatott finom teával és péksüteményekkel.

A jó hangulatú családi délután Székkutas főterén folytatódott a vasárnap. Szél István, a település polgármestere meggyújtotta a várakozás második gyertyáját.

Forrás: www.promenad.hu