Hálaadó Istentiszteletet tartottak Székkutason szombaton, a Református templomban, a templom felszentelésének 90. évfordulója kapcsán.

„A népnek, az akkori atyáinknak az igénye hozta azt, hogy templomot hozzanak létre Székkutason, illetve a központi akarat is így kívánta. A templom épülete közadakozásból és az állam segítségéből lett felépítve.”  - kezdte Molnár Pál, a gyülekezet gondnoka.

A hálaadó Istentiszteletre rengetegen érkeztek, a Református templomban egy gombostűt sem lehetett volna leejteni, az egész település együtt ünnepelte ennek a kilencven évnek mind a jó, mind a kihívásokkal teli történéseit.

A Juhász András esperes által tartott Istentisztelet után egy szeretetvendégség is várta a gyülekezet tagjait a falu központjában. A 110-120 fős gyülekezet igazán összetartó, nemrégiben felújították a templom orgonáját is. A következő ünnepség október 23-án lesz, majd következik a reformáció ünnepe, valamint a karácsonyi ünnepkör, melyeken ismét összegyűlik a Református gyülekezet Székkutason.

Forrás: promenad.hu