Október elseje az Idősek Világnapja. Székkutason már hosszú évek óta rendeznek ehhez kapcsolódóan ünnepséget, így idén is kedves produkciókat és finom falatokat kaptak ajándékba az idősek.

Az eseményt a település önkormányzata, valamint a könyvtár és az idősek otthona szervezi közösen. Ilyenkor igyekeznek olyan műsorral kedveskedni a jelenlévőknek, melyben minden alkalommal szerepel valami újdonság. Idén a Promenád Táncsport Egyesület két táncospárral képviseltette magát, akiktől latin-amerikai táncokat láthatott a közönség.

A Székkutasi Líbor Ilona Óvoda nagycsoportosai mutattak be egy műsort, tőlük őszi verseket hallhatott a közönség. Az idősektől pedig mindkét produkció alatt hallható volt a „milyen aranyosak”, „de ügyesek”, „olyan szépek” felkiáltás. Tehát a produkciók meghozták a várt a hatást.

Majd nótákat is hallhatott a nagyérdemű, Labozár Antal, Molnár Ernő és Simon Ferenc előadásában, akikkel együtt énekelték az ismerős dallamok szövegét, miközben szendvicset, zsíros kenyeret és pogácsát falatoztak, illetve teát iszogattak.

Forrás: promenad.hu