Nem minden napi vendégük volt szerdán a székkutasi általános iskola diákjainak, hiszen egyenesen az Amerikai Egyesült Államokból érkezett Jo Anne Zoff, önkéntes, aki egy napot töltött az intézményben és vele közösen tanulhatták a gyerekek az angolt.

Minessota Államból érkezett Jo Anne Zoff, a Global Volunteers önkéntes szervezeten keresztül Magyarországra, hogy segítsen a gyerekeknek az angol tanulásban. Két hetet töltenek el országunkban, hiszen nem egyedül jött, hanem összesen tízen vannak.

Az önkéntes szervezethez általában nyugdíjasok csatlakoznak, akik járják a világot és próbálnak segítséget nyújtani. Európába azért jönnek, hogy az angolul tanuló diákoknak gyakorlási lehetőségük legyen tanulni egy angol anyanyelven beszélőtől – mondta Németh Kata angoltanárnő, akitől megtudtuk, hogy Jo Anne társaságát egy napig élvezhették Székkutason.

Jo Anne jogász volt, közel három hónapja vonult nyugdíjba, és szeretné még hasznosan tölteni nyugdíjas éveinek elejét, ezért csatlakozott az önkéntes szervezethez, akik járják a világot. Ezeket az utakat mind maguk finanszírozzák. Egyébként Magyarország nem ismeretlen számára, hiszen dédszülei magyarok voltak, Debrecenből származnak. Néhány éve járt is családjával országunkban.

A magyar gyerekek nagyon fittek és egészségesek, mernek kérdezni, udvariasak és rendesen viselkednek – mondta el első benyomásait az önkéntes.

Forrás: promenad.hu

http://static.promenad.hu/article/11/34/66/ae2d1603a0ab90154a34d757ae8b8c55_normal.jpg