Mi a véleménye arról, hogy Székkutas önkormányzata térítésmentesen biztosítja az óvodások számára a bárányhimlő, a 7. osztályos iskolás lányok számára pedig a HPV elleni védőoltást?

Gábor Attila (43) munkanélküli: Ugyan nem érintett ezen a téren, de örül ennek a kezdeményezésnek. Mivel a gyermeke fiú, így a HPV elleni oltásra nincs szüksége, és az óvodás korból is már jócskán kinőtt. Attila úgy véli, sokan vannak, és egyre többen lesznek, akik anyagi okokból nem oltatják be gyermeküket.

Juhász Nagy Jánosné (58) megváltozott munkaképességű, jelenleg munka nélkül: A bárányhimlő elleni oltással kapcsolatban jó tapasztalatai vannak, így annak beadását helyesli, viszont a HPV elleni injekcióval szemben vannak fenntartásai. Interneten olvasta, hogy nem minden esetben hatásos a vakcina, illetve hogy az oltással olyan anyag kerülhet a szervezetbe, amelyre az nem jól reagál.

Szalkai Erzsébet (60) nyugdíjas ápolónő: Nagyon helyesnek tartja a képviselő-testület döntését. Mint mondta, annak idején minden védőoltást beadatott a gyerekeknek. Munkája során találkozott olyan betegekkel, akik egykor nem kapták meg a gyermekoltásokat, és felnőttként támadta meg őket a betegség, ami súlyos szövődményekkel járt.

Forrás: Kutasi Hírek