Soron következő testületi ülését tartotta szerdán délután Székkutas képviselőtestülete. Az egyik legfontosabb döntés is megszületett, önkormányzati kft-t alapít a község, erről már korábban határoztak, a tisztségviselőkről pedig most szavaztak.

Az ülésen a 2011-es év költségvetéséről is beszámoló hangzott el, valamint döntöttek arról is hogy a település idén is pályázatot nyújt be a önhibáján kívül hátrányos helyzetű önkormányzatok támogatására kiírt alaphoz. A szükséges dokumentációk pont a mai napon jelentek meg, így rohamtempóban készítik a pályázatot, mivel április vége a beadási határidő.

A képviselők összefoglaló jelentést is meghallgattak mely a 2011-es év belső ellenőrzéséről szólt, és amelyben a fellelt kifogásokat is megismerhették.

Szél István polgármester beszámolt a kistérségi ivóvíz minőség javító programmal kapcsolatos pályázatról, melynek köszönhetően a csatornázással egy időben megújul és javul a község ivóvíz minősége. A meglévő kutak közül az egyes számú mellé kerül új kút, ami modern tisztítóberendezéssel lesz ellátva. A munkálatokat pedig igyekeznek a csatornázás idejére időzíteni, hogy ne kelljen csak egyszer felásni a település útjait. A várható beruházás kis mértékű vízdíj emelkedéssel fog járni, tette hozzá Szél István.

Ugyancsak a polgármester számolt be, hogy kedden a településen újságírók jártak, ennek köszönhetően Piroschka témában ma már cikk jelent meg a Bors című napilapban, valamint szintén a szerdai napon a TV2 Tények című műsora közöl riportot Székkutas Piroschka kultuszhoz kötődő turisztikai terveiről.

Az elmúlt testületi ülésről került elnapolásra az önkormányzati kft-vel kapcsolatos határozathozatal, mely teljes körű segítséget és támogatást jelent majd a településnek, az eszközbeszerzéseken, a munkaerő közvetítésen, termelésen és értékesítésen keresztül.

Megválasztották méghozzá egyhangúlag a kft tisztségviselőit, így a felügyelő bizottság tagjai lettek Dajka Andrásné, Rostás János települési képviselők, valamint Rostás Péter alpolgármester. Az önkormányzati tulajdonú cég ügyevező igazgatójává Rostás Tibor településfejlesztési ügyintézőt javasolták, aki 1 Ft-os javadalmazásért vállalta a feladatot. A felügyelő bizottság tagjai ugyancsak ellenszolgáltatás nélkül vállalták a munkát.

Forrás: promenad.hu