A székkutasi Gregus Máté Tagintézmény csapata diadalmaskodott a Közbiztonsági nyílt napon szombaton Vásárhelyen. A jó hangulatú versenynap után a helyezettek serleget és utalványt vehettek át dr. Rádi Norberttől, Vásárhely rendőrkapitányától.

Két kategóriában hirdettek helyezetteket nem sokkal délután egy óra előtt a Kaszap utcai sportcsarnokban. Csapatban harmadik lett a mindszenti nyolcas általános iskola gárdája, a második hely a városban maradt a Szent István Általános Iskola együttese léphetett a képzeletbeli dobogó második fokára. Míg az összesített csapatgyőzelmet a székkutasi általános iskola szerezte meg.

Kruzslicz Péter a kutasiak felkészítő és kísérő tanára elmondta, kicsit meglepődtek, de nagyon örülnek az első helynek, készültek a napra, de inkább fejben készítette fel diákjait a megmérettetésre, és nem szólt bele a részfeladatok végrehajtásába, azokat rábízta a csapattagokra, ennek is köszönhető véleménye szerint a győzelem.

Egyéniben is megmérkőztek a gyerekek, itt harmadik lett Rakonczai Kitti a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulója, második helyen Korsós Dániel végzett, aki a Bethlen Táltos csapatát erősítette, az első helyen pedig Szanda Zsolt a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola tanulója lett.

promenad.hu