Az illegális bevándorlás és az Európai Unió által megszabott kötelező betelepítési kvótarendszer sokkal nagyobb veszélyt jelenthet, mint ahogy azt mi elképzeljük – nyilatkozta lapunknak Szél István. Székkutas polgármesterével az október 2-i népszavazással kapcsolatban beszélgettünk.

Promenad.hu: Miért tartja fontosnak a népszavazást?

Sz.I: Elsősorban azért, mert a saját sorsunkról dönthetünk. Európában elsőként mi, magyarok mondhatjuk el a véleményünket a kötelező betelepítési kvótáról. Vissza nem térő lehetőség, hogy magunk dönthetjük el: akarjuk-e, hogy idegen migránsok ezrei, tízezrei települjenek hazánkba, településeinkre, a közvetlen szomszédságunkba.

Promenad.hu:Mi a népszavazás tétje?

Sz.I: Amennyiben Magyarország nem tud érvényes és eredményes népszavazást lebonyolítani, akkor száz százalékban biztos, hogy életbe lép a kvótarendszer. Kezdetben 1300 családot telepítenének hazánkba. Ez a szám Székkutas esetében 5-10 főt jelentene. Azonban, ha egyszer kinyitjuk a kaput, akkor nincs visszaút, nem fogjuk tudni utána becsukni. Egy folyamatot indítanánk el, amely nem lenne jó Magyarországnak.

Promenad.hu: Ön szerint milyen veszélyeket rejt magában az illegális bevándorlás és a kvótarendszer?

Sz.I: Elég bekapcsolnunk a televíziót, és máris láthatjuk, hogy minden nap történik valami szomorú, elfogadhatatlan és felháborító dolog. A múlt héten három olyan hírt olvastam, hogy migránsok nőket erőszakoltak meg. Nem állítom, hogy minden bevándorló veszélyes és bűnöző, de be kell látnunk: más kultúrából, társadalmakból érkeznek Európába. Nem ugyanazt gondolják a világról, mint mi és nem is akarnak beilleszkedni.

Azt is figyelembe kell vennünk, hogy míg egy európai családban átlagosan 1-2 gyermek születik, náluk 7-8. Ha ebbe belegondolunk, felmerül a kérdés: ha itt élnének, mi történne 40-50 év múlva Európában és Magyarországon? Egyszerű matematika.

Promenad.hu: Hogyan lehet segíteni a menekülteken?

Sz.I: Szögezzük le, hogy ezeknek az embereknek a 95 %-a nem menekült. Itt népvándorlásról, hódításról van szó. Az iszlám világ terjeszkedéséről. Az igazi menekültek nem így viselkednek. Azoknak ott kell segíteni elsősorban, ahol élnek. A magyar kormány Szíriában több országgal együtt kórházat épít, valamint több segélyszervezetet támogat. Ha Székkutashoz érkezik olyan kérés, hogy támogassuk őket, akkor kivesszük belőle a részünket. Keresztény elveket vallunk, szolidárisak vagyunk, ezért úgy gondoljuk, mindenkin segíteni kell. De engedtessék meg, hogy először azoknak a székkutasi embereknek segítsünk, akik rászorulnak.

Promenad.hu: Tehát akkor azt javasolja, mindenki menjen el szavazni.

Sz.I: Természetesen. Aki otthon marad, az arra teszi le a voksát, hogy bevándorlók jöjjenek az országba. Láttam a vásárhelyi Béla cigány utcai befogadó otthont, vagy Algyő mellett a nagyfai menekülttábort. Mindennaposak voltak a konfliktusok, a feszültség. Az emberek féltek a közelükbe menni. Meggyőződésem, hogy a migráció hosszú távon sokkal nagyobb veszélyt jelent, mint ahogy azt mi el tudjuk képzelni.

Forrás: promenad.hu