Székkutasra érkezett az Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala által üzemeltetett mozgó Kormányablak.

A mobil ügyfélszolgálati pont egy kisteherautó, amibe két munkaállomásos Kormányablakot szereltek. Hét nap alatt a megye valamennyi járásába ellátogat az autó, és járásonként két település lakóinak könnyíti meg az ügyintézést.

A mobil ügyfélszolgálat ugyan olyan képességgel bír, mint a kőépületben lévő Kormányablak. Személyi okmányoktól kezdve, a különböző hatósági ügyek intézésre képes. Ezeket a műholdas csatlakozású informatikai csatlakozásnak köszönhetően tudja biztosítani.

„Arra igyekeztünk odafigyelni, hogy nem csak a települések központjába állunk meg, hanem olyan speciális helyekre is elmegyünk, ahol az ott élők valamilyen oknál fogva jobban rászorulnak ilyen szolgáltatások igénybe vételére. „ – mondta el Juhász Tünde Kormánymegbízott.

Csütörtök délelőtt Nagymágocson állomásozott a busz, ahol 50 lakónak sikerült személyi okmány megújítást elintézni.

Csongrád megyében több tízezren lehetnek, akik nehezen jutnak el Kormányablakhoz, ezért nagy igény lenne arra, hogy megyénként minimum egy ilyen mobil ügyintéző busz legyen.

Székkutas lakossága 2250 fő. A községben a Kormányhivatal által egy ügyintéző segíti az önkormányzat munkáját. Ennek ellenére a fontosabb ügyek, mint például a személyi igazolvány, útlevél vagy egyéb okmányok beszerzése érdekében Hódmezővásárhelyre vagy Orosházára kell utazniuk a székkutasi lakosoknak.

„Polgármesterként azt tudom javasolni, azt tudom kérni az Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivataltól, hogy folytassák ezt a programot, hiszen ez még nagyobb segítséget jelent az itt élőknek. A mai napon házhoz jött az állam. Lehet azon gondolkozni, hogy a busz ne csak a főtéren álljon meg, hanem egy zöld számon bejelentkezve ténylegesen házhoz lehessen hívni.” – mondta el Szél István, Székkutas polgármestere.

Forrás: promenad.hu