2016. október 19-én, az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretein belül „Irodalmi barangolások” címmel Juhász Orsolya tartott Székkutason, a Községi Könyvtárban rendhagyó irodalomórát és könyvismertetőt a 3 - 4. osztályosoknak. A 2x45 perc szinte elrepült. Hol néma csendben, hol nevetések közepette hallgatva a meséket, hol orrot befogva kellett verset mondani (ami, nem is volt olyan egyszerű). 

A rendezvény az Nemzeti Kulturális Alap, az Informatikai és Könyvtári Szövetség valamint a szegedi Somogyi-könyvtár jóvoltából valósult meg. Köszönet érte.

Szilágyiné Fejes Ildikó
könyvtáros


Élménybeszámoló

Izgatottan, kíváncsian indultunk el október 19-én, a könyvtárban tartandó rendhagyó magyar órára. Orsi néni és Ildi néni nagy szeretettel fogadott minket. Kényelmesen elhelyezkedtünk a gyerekeknek kialakított kisteremben. 
Megismerkedtünk egy új játékkal, ami nagyon tetszett nekünk. A legbátrabb Noémi volt, aki két mesét is előadott. Három mesekönyvet mutatott be nekünk Orsi néni, amelyekből izgalmas, érdekes részleteket hallhattunk. A tréfás, vicces átköltött verseken is nagyon jól szórakoztunk.
Köszönjük, hogy részt vehettünk ezen az érdekes, élményekben gazdag órán. Ha lesz még ilyen alkalom, legközelebb is örömmel megyünk!

4. c osztály tanulói