Dr. Bakos Attila háziorvos ezúton tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy más településekhez hasonlóan a beteg otthonában történő vérvétel, 2016. április elsejétől, térítésessé válik a praxisába tartozó betegek részére. Ennek díjazása 1000 Ft/alkalom vérvételes napokon, vérvételi előjegyzés szerint. 

A rendelőben zajló vérvételt továbbra is térítésmentesen biztosítják időpontos előjegyzés alapján. Amennyiben ezen feltételekkel a szolgáltatást nem kívánja igénybe venni, természetesen vérvételes napokon Hódmezővásárhelyen továbbra is biztosított az állami finanszírozottan járó vérvétel, amit akár járóbetegként, akár betegszállítóval beutazva ingyenesen igénybe lehet venni.

Az otthoni vérvételt az alábbi feltételek esetén vállalják:
1.    Kérik, a vérvétel időpontját legalább egy héttel előre egyeztetni személyesen vagy telefonon a nővérekkel, valamint legyen a betegnél a vérvételi beutaló a vérvételkor.
2.    Kérik, tartózkodjanak otthon a megbeszélt időpontban. Amennyiben közbejön valami, legyen kedves azt telefonon jelezni a nővérnek.
3.    Értékelhetetlen véreredmény esetén a vérvétel ismétlése díjmentesen történik.
4.    Kérik, hogy amennyiben vizeletet vagy székletmintát is szükséges beküldeni, úgy azt a nővér megérkezéséig legyenek kedvesek összekészíteni.