Vásárhely-Kutas. 90 évvel ezelőtt még így hívták Kenéz Sándor szülőfaluját, aki az eltelt kilencven év minden egyes napján székkutasi maradt. Se másik faluban, se másik városban nem élt. A kilencven év alatt jó néhány munkás év is akad, több évtizedről beszélhetünk, nagyobb részt állatgondozó volt a TSZ-nél, 30 évig foglalkozott ezzel, de a szárítótelepen és a Herbáriánál is több évet dolgozott.

Egy fia és egy lánya született, mindketten Székkutason élnek, sőt az egyik unoka is közel lakik, hiszen ők a hátsó szomszédok. Kenéz Sándornak egyébként három unokája van és két dédunokája.

Sanyi bácsi általában családi körben tölti a születésnapjait, egy kis eszem-iszommal és jóízű beszélgetésekkel egybekötve. A 90. születésnapon azonban egy plusz vendég is látogatóba érkezett, Rostás Péter alpolgármester személyében, aki az önkormányzat ajándékát és egy emléklapot hozott az ünnepeltnek.

A kérdés persze jogosan merül fel bennünk, mi a titok? Hogyan léphetünk mi is a szépkorúak körébe? Kenéz Sándor szerint a jó kedély nagyon sokat számít. Az arcán lévő mosolyból pedig gyanítom, hogy valóban része a hosszú élet titkának.

Sanyi bácsi, erőt és egészséget kívánunk! Boldog 90. születésnapot!

Forrás: promenad.hu