Székkutas ismét megmutatta, hogy fontos a hagyományok őrzése. Immáron nyolcadik alkalommal rendezték meg a szüreti mulatságot.

A Székkutasi Olvasókör és a Sóshalmi Olvasókör szervezésében jött létre a rendezvény, amin kicsik és nagyok is jól érezték magukat szombat délutántól. 16 órától a gyerekeket kézműves foglalkozással várták, ezt követte a nagycsoportos óvodások műsora, majd citera szó mellett lehetett megkóstolni finomabbnál finomabb borokat, mustokat.

Este 19 órától a szüreti bálra ellátogató vendégek kerültek a főszerepbe, akiket már a bejáratnál frissen préselt szőlőlé, must illetve bor várta. A bálra érkeztek borbírók is, a hagyományoknak megfelelően, valamint a Felvidékről szármázó aranykoszorús nótaénekes, Gubik Magdi is tiszteletét tette.

„Ennek a szép hagyománynak a kezdetekor mindig jöttek hozzánk a Szent Vince Borrend képviselői is, így a mai rendezvényünket meglátogatta a borrend elnöke is” – mondta el Kovácsné Rostás Erzsébet, a Székkutasi Olvasókör elnöke.

Az este folyamán a talp alá valót Labozár Antal és zenekara szolgáltatta, a közönség nagy örömére. A bálon 150 vendég vett részt, akik a jó borok mellett finom vacsorát is elfogyasztottak, táncoltak, és így tették teljessé az estét.

Forrás: promenad.hu