A vasárnap méltó befejezést hozott a II. Főtéri Falunapon. Közös nótázás, ipari mennyiségű pörkölt és egy egész falut megmozgató Kozmix koncert zárta a rendezvényt… és talán a nyarat is.

Az álmoskás délelőtt szinte már mágikus hangulatban telt. A Léghajó Meseszínház segítségével kívánhattunk hármat, vagy legalábbis megnézhettük, hogy csinálják ezt mások. Míg Molnár Imre egy kicsit elfeledtette velünk a racionális világ szürkeségét bűvésztrükkjeivel.

Az Örök Ifjak Klub is készült műsorral, illetve a csanádpalotai Kelemen László Amatőr Színtársulat is bemutatott egy komédiát.

Persze ezen a napon is akadt sport: kispályás labdarugótorna, amelyen a Matador nevű csapat végzett az első, a Lúzer a második, míg a Semmi esély SE a harmadik helyen. A gasztronómiának is hódoltunk, hiszen mintegy 1000 adag pörköltet prezentált a székkutasi Petőfi Vadásztársaság.

Zene, ének, tánc is akadt szép számmal. Előbb a Polka Band fúvószenekar műsorozott, majd nótáztunk egyet: sokan kívülről fújták az összes slágert.

A Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány fiatal zenészei pedig teljesen elkápráztatták a közönséget. Székkutas önkormányzata az alapítványt százezer forinttal támogatta, amit az elnöknő és a gyerekek is meghatottan jelentettek be a színpadon.

Az est – és talán az egész rendezvény – legtöbb embert megmozgató produkciója azonban kétségtelen a Kozmix nevéhez fűződik, akik most először koncerteztek Székkutason. Lala és Hozso iszonyatos lendülettel robbant be a főtéri színpadra, senkinek nem hagyva egy szusszanásnyi időt sem.

– Nagyon szeretünk együtt bulizni a közönséggel. Ha nem is véget nem érő energia van bennünk, de valamiért még mindig úgy érezzük, hogy van mit mondanunk – fogalmazott Lala. A zenekar idén 20 éves, a lelkesedésből azonban szemernyit sem vesztettek, és hamarosan egy új albummal is meglepik a közönséget.

Forrás: promenad.hu