A székkutasi Gregus Máté Általános Iskola hétfőn tartotta a 2015/2016-os tanévnyitó ünnepségét.

A gyerekek még fel sem ocsúdtak a vakáció kikiáltásának híréből, máris becsöngettek Székkutason is.

- 122 tanuló, köztük 13 első osztályos indul neki az évnek szeptember elsején Székkutason - árulta el portálunk kérdésére Patyi Éva tagintézmény-vezető.

A friss első osztályosok a múlt héten játékos foglalkozásokon vehettek részt az iskolában, hogy ismerkedjenek az új környezettel és a pedagógusokkal. Most pedig kis ajándékcsomaggal és felsőbb évesek műsorával köszöntötték őket.

A tagintézmény-vezető hozzátette, az idéntől sokkal korszerűbb intézményben tanulhatnak a fiatalok, ugyanis a nyáron felújítási munkálatok zajlottak az iskolában. Kifestették a termeket, valamint az ebédlő, a konyha és az informatika terem is megújult a Székkutas Községi Önkormányzatnak és a KLIK-nek köszönhetően. A rendezvényen Juhász-Nagy Istvánné is tiszteletét tette, és adta át a gyerkőcök csodaceruzáját, melyek csak „szépen tudnak írni”.

Az új tanévben több újdonság is vár a gyermekekre. Olimpiai projektet is terveznek, valamint a tehetséggondozásra is nagyobb figyelmet fordítanak. Folytatódnak a hagyományos szakkörök, valamint a nyolcadikosok drámafoglalkozásokon vehetnek részt.

Két új pedagógus is erősíti a székkutasi kollektívát: Nagy Nóra és Kocsis Tamás. Visszatérnek az e-napló használatához az iskolában idéntől, így a szülők is naprakészek lehetnek a gyermek teljesítményével kapcsolatban.

Forrás: promenad.hu