A II. Főtéri Falunap zenei kínálata majdnem olyan színes volt szombaton, mint a tűzijáték. Mindegy, hogy operett vagy nosztalgikus bulivonat, mi ott voltunk, és rajtunk kívül még sokan mások a székkutasiak (és környékbeliek) közül.

A délelőtt mi mással indulhatott volna, mint egy kis gyermekprodukcióval. A Vackor zenekar igazán kitett magáért, hiszen rendesen megdolgoztatta a közönséget. A gyerekek pedig örömmel vonultak fel énekelni és táncolni a színpadra.

A sok sportolás közben (ebből akadt szép számmal) azért jól esett megpihenni. Jól ebédhez szól a nóta, avagy Labozár Antal prímás és zenekara húzta a talpalávalót.

Felcsendültek a legendás operett slágerek is Kónya Krisztina és Cseh Antal tolmácsolásában. Mindketten a Szegedi Nemzeti Színház művészei.

Azonban a pillanat, amikor kicsi és nagy, öreg és fiatal a főtérre vonult, az volt, amikor Takács Nikolas koncertezett. Az X-Faktorból ismert Nikolas azt nyilatkozta a koncert előtt, hogy kellett neki a tehetségkutató ahhoz, hogy idáig eljusson.

– Felmegyek a színpadra, és az első dal után felmérem a közönség hangulatát, és azután alakul ki, milyen dalokat adok elő. Sosincs kötött listám – fogalmazott Takács Nikolas.

A bő félórás produkció során az énekes előadta legnagyobb slágereit, a közönséghez is lement, sőt a koncert után a szerencsések még autogramot is kaphattak.

Az igazi örömzenélés ezután vette kezdetét: az LGT Emlékzenekarnak köszönhetően megelevenedtek a nagy előd szerzeményeit.

A veszprémi formáció nem fukarkodott a jó hangulattal, beleadtak apait, anyait… Meg is volt érte a köszönet az őrületes taps formájában.

Tűzijáték nélkül egy magára valamit is adó rendezvény nem létezhet, márpedig a II. Főtéri Falunap ilyen. A színes, égre írt csodajeleket mindenki szájtátva nézte, hogy aztán újra a zenéé legyen a főszerep: a Jump Rock Band zenélt, az éjszakai mulatozásról pedig Bán Máté gondoskodott a Retro Pince Cafeban.

Holnap folytatás, és egyben zárás következik.

Forrás: promenad.hu