A héten több sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy egy Székkutas közeli tanyán nem megfelelő körülmények között tartottak több ebet.  Ezúton szeretnénk tájékoztatni a sajtó képviselőit és minden az állatokért aggódó polgárt, hogy Székkutas Község önkormányzata együttműködésben a Hódmezővásárhelyi Kerületi Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrző Hivatallal, a Felelős Állattartás Nemzeti Civil Program munkatársaival megkezdte a kutyák mentését.

A mai napon a körzeti főállatorvos elrendelte a 14 napos karantént és kötelezte az ingatlan tulajdonosát, hogy minden esetben legyen közreműködő a hatósággal. Az ebek további kivizsgálása, oltása és chippel való ellátása a héten kezdetét veszi.  A karantént és az ebek megfigyelését Lakos György a Vidékfejlesztési Minisztérium civil szervezeti összekötője és segítői végezik, illetve koordinálják, az állatoknak megfelelő élelmet önkormányzatunk is biztosít.

A mentés során mindenben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járunk el, de a jogszabályokon túl is megteszünk mindent annak érdekében, hogy a kutyák a megfelelő állatorvosi ellátást követően gazdára leljenek, és egészségesen, biztonságban éljenek tovább.

Véleményünk szerint az állattartás felelősség és kötelesség, amit minden állattartónak tudnia kell. Szeretnénk köszönetet mondani a hódmezővásárhely és orosházi állatvédőknek, hogy közreműködnek az állatok táplálékhoz jutásában és a védelmükre keltek.

Székkutas Község Önkormányzata