Alig egy hónappal az új vásárhelyi sürgősségi osztály megnyitását követően máris fórumot tartottak Székkutason. Az osztály vezetőjét, dr. Lóczi Gerdát és dr. Kallai Árpádot az Erzsébet Kórház főigazgatóját sok érdeklődő várta a székkutasi általános iskola aulájában.

Az előadók elsőként elnézést kértek, hogy most jöttek, de már tapasztalatokkal is tudnak szolgálni az új sürgősségiről. Dr. Kallai Árpád kiemelte, azzal hogy sok év után Vásárhelyen újra működik, ráadásul egy ilyen korszerű, új osztály, azzal nemcsak a vásárhelyiek, de a mindszentiek, mártélyiak és természetesen a székkutasiak is sokat nyertek.

Székkutas Orosháza közelsége miatt választotta eddig a Békés megye határán fekvő várost, de most már más a helyzet. A vásárhelyi kórház szolgáltatásában semmiben nem marad el, fekvő és járó beteg ellátásban sem, sőt temérdek előnyt jelenthet a Vásárhelyhez kötődés.
Kiemelte, Vásárhelyen 4 éve indult az EVP, aminek hasznos elemeit már Székkutas is élvezhette, hamarosan pedig egy új kistérségi egészségügyi programban vehetnek részt.

Dr. Lóczi Gerda a sürgősségi osztály megbízott vezetője előadást tartott osztályáról, bemutatta a betegutakat, szólt arról is kinek és milyen problémával érdemes felkeresni az osztályt. Egy virtuális séta során bemutatta a helyiségeket, kollegákat, magát az egész komplexumot.

Forrás: promenad.hu