A Vásárhelyi kistérségben nyíló 3. tengelyes pályázatokról tartottak fórumot kedden kora este Székkutason a Művelődési Ház emeleti különtermében.

Benkő Zsolt, a Vásárhelyi Vidék Jövőjéért Egyesület munkaszervezetének elnöke kiemelte elsősorban Székkutas és Mártély vállalkozásai számára nyílnak források, mintegy 70 millió forint összegben. A két település között mindössze annyi a különbség, hogy Székkutas hátrányosabb volta miatt a helyi vállalkozók kisebb önrésszel juthatnak pályázati forrásokhoz. Székkutason 65 % lehet a maximális támogatottság mértéke, míg mártélyi székhelyű vállalkozás esetén 60 %.

Bakos Tamás, a Széchenyi Programiroda regionális vezetője, jó tapasztalatokkal rendelkeznek, és számos siker is segíti az irodát abban, hogy nem csak a nagy cégeknek, vállalkozásoknak, de mikro és kis vállalkozások számára is hathatós segítséget nyújtsanak.

A várhatóan április közepén megjelenő pályázatokon a legfeljebb tíz főt foglalkoztató mártélyi és székkutasi vállalkozások indulhatnak összesen 70 millió forintért, amelyből épületet bővíthetnek, fejleszthetnek, vagy a működésükhöz szükséges berendezéseket vásárolhatnak Mártélyon 60, míg Székkutason 65 százalékos támogatással az ott székhellyel, illetve telephellyel rendelkezők. A minimálisan pályázható összeg egymillió forint, a pályázati maximum 20 millió. Ez az összeg már jelentős beruházást képvisel, tette hozzá Benkő Zsolt, amiből már telephely, vagy ingatlanfejlesztés is megvalósítható.

Forrás: promenad.hu