Hódmezővásárhelyen és a térségben az elmúlt évtizedek legjelentősebb közlekedésfejlesztése veszi kezdetét – jelentette be a keddi sajtótájékoztatón Almási István, polgármester, ugyanis még az idén megkezdődik a 47-es főút felújítása, valamint az elkerülő út megépítése.

Újabb mérföldkőhöz érkezett Hódmezővásárhely és a térség közlekedésfejlesztése, ugyanis a kormány az előző napokban döntött a 47-es számú főút Csongrád megyei szakaszának megerősítéséről és az úttesttel párhuzamosan futó kerékpárút kiépítését – kezdte a sajtótájékoztatót Almási István, polgármester, aki hozzátette, ez azt jelenti, hogy Szegedtől Orosházáig megerősített úton zajlik a gépjárműforgalom és biztonságosan közlekednek a kerékpárosok.

A 47-es főút 20 milliárdos felújítását a kormány kiemelt projektként kezeli. A beruházás 2014. második felében kezdődik.

„Hódmezővásárhelyen és a térségben az elmúlt évtizedek legjelentősebb közlekedésfejlesztése veszi kezdetét” – jelentette ki a polgármester.

A beruházással egy időben a 47-es elkerülő út építése is megkezdődik, amely 13 kilométer hosszan Északról kerüli el a várost. A projekt 18-20 milliárd forintból valósul meg.

- A 47-es út felújítása közel 40 milliárdból valósul meg – mondta Almási István, aki szerint a két beruházásnak szimbolikus jelentősége is van: az első Orbán kormány döntött a 47-es négysávosításáról, amit az MSZP leállított. A második Orbán kormány az elkerülőről döntött, míg most a harmadik Szeged és Orosháza közötti szakasz felújításáról – fogalmazott a város első embere.

Mucsi László, irodavezető a sajtótájékoztatón elmondta a 47-es főút Csongrád megyei szakaszának megemelik a teherbírását 11,5 tonnás tengelyterhelésre, míg ezzel párhuzamosan Algyő – Szeged, valamint Hódmezővásárhely és Orosháza között kerékpárút épül.

Szeged és Algyő között 7 kilométeres, míg Vásárhelytől a megyehatárig 20 kilométeres szakaszt erősítenek meg.

- Forrás: www.promenad.hu -