A női kézilabda-világbajnokságra tartó kétbusznyi szurkoló hozott ajándékokat tegnap a székkutasi Bánfi családnak. Lapunkban olvastak róluk, és elhatározták, ők is megpróbálják szebbé tenni Bánfiék ünnepét.

- Ria, ria, Hungária! – skandálta a keleti, főként Hajdú-Bihar és Békés megyéből verbuválódott szurkolók kétbusznyi csoportja a székkutasi községháza előtt. Útban a szerbiai női kézilabda-világbajnokságra – a Románia–Magyarország mérkőzésre indultak – álltak meg a településen, hogy átadhassák ajándékaikat a lapunk karácsonyi akciójára jelentkezett Bánfi famíliának. – Az interneten olvastuk a történetüket, nagyon meghatott bennünket, és mindenképpen segíteni akartunk – mesélte Major Péter, a szurkolói csoport vezetője. Összesen 68 ezer forintot, ruhát, tartós élelmiszert, játékokat és karácsonyi díszeket hoztak.

Kata és édesanyja, Mária elérzékenyülten fogadta az adományokat. Lábuk előtt egyre gyarapodott a kupac (hatalmas és nehéz csomagok, dugig tömött hátizsák), illetve többen „nem bedobva a közösbe", személyesen adták át nekik ajándékaikat.

– Nem hittem, hogy Kata az akcióra való jelentkezéssel ilyen lavinát indít el, nagyon örülünk mindennek! – közölte Egri Sándorné Mária. Azt is elárulta: első házasságából született lánya, Ildikó megosztotta történetüket közösségi oldalán, és már eddig is rengeteg adományt kaptak magánemberektől: órát, használt laptopot, karácsonyi díszeket, női táskát, Erzsébet-utalványt, parfümöt, a kutasi vasútállomáson leadtak egy csomagot, és tegnap este egy makói fiatal pár fenyőfát vitt nekik.

A drukkercsoport csak annyit kért a megilletődött Katától, hogy hangosan kiáltson két szót, „Hajrá, magyarok!". Megtette. Megtapsolták őt és édesanyját, és szinte kórusban – ahogy szurkolni is szoktak – kívántak boldog karácsonyt. Major Péter a búcsúzás előtt még elmondta: felhívására az ország nyugati részében is gyűjtöttek a sportbarátok, ezeket a felajánlásokat Szerbiában, a vb-helyszínen kapják meg, és visszafelé utazva eljuttatják Bánfiéknak. 

- Forrás: www.delmagyar.hu -