Szombat reggel ünnepélyes keretek között, igazi örömfocival avatták fel Székkutas új műfüves focipályáját. A játékteret az egészen kicsik és az öregfiúk is birtokba vették, mindehhez pedig az időjárás is kiváló partner volt.

Remek ütemben haladtak a székkutasi műfüves pályán a munkálatok, így az eredeti tervekkel ellentétben már az idei évben felavathatták az új játékteret a helyi labdabűvölők. Az új terület átadásával továbbfejlődött a helyi sportcentrum, ahol az elmúlt 6 évben közel 150 millió forint értékben történtek fejlesztések.

A mostani 20x40-es műfüves pálya 28 millió forintból valósulhatott meg. Ebből 25 millió forintot az MLSZ által társasági adóból biztosították hely és vidéki vállalkozók, míg a fennmaradó részt az önkormányzat tette hozzá a projekthez.

A világítással már rendelkező területet a jövőben még kamerarendszerrel is ellátnák, így is biztosítva a felügyeletet és a biztonságos sportolási lehetőséget.

A kutasi sportcentrumot érintő fejlesztések ezt követően sem érnek véget. 2017-ben újabb 25 millió forintos támogatásban részesül a komplexumot, mondta el megnyitó beszédében Szél István polgármester. Hozzátette, hogy szintén MLSZ által biztosított összegből a sportcsarnok padlózatát cserélnék, valamint bútorokat, gépeket és berendezéseket is vásárolnának, akár az új pálya karbantartására is.

A megnyitón részt vett Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei területi igazgatója, aki köszöntőjében kiemelte, egy városi rangú sporttelep található Székkutason.

„Kívánom, hogy használják ki ezt a lehetőséget és legyen egy olyan közösség az itteni, ami méltó egy ilyen létesítményhez.” – mondta.

„Egy ilyen beruházás már önmagában is gyarapodás, ám a mostani dupla gyarapodás az egész település számára. Akik itt megfordulnak és sportolnak egészségben és közösségi élményben gyarapodnak majd.” – hangzott el Kiss-Rigó László megyéspüspök beszédében, aki Isten áldását kérte a pályára és a sportolókra is.

A szalagátvágást követően pedig nagyüzemben indulhatott meg a foci az új sportpályán, amit először a legkisebbek próbálhattak ki, a Bozsik Programban résztvevő fiatalok valódi örömfocit mutattak be. Szántó Noel kifejezetten örült, hogy most már Székkutason is műfüves pályán tud játszani a társaival, ezt pedig a bemutató meccsen góllal is bizonyította.

A nap további részében a székkutasi leány és női csapatok is bemutatkoztak, de az öregfiúk sem maradtak ki a kalandból.

A délután folyamán pedig tovább gurulhat a labda Székkutason, hiszen a megyei U19-es bajnokságban szereplő fiatalok a Szegvárral mérkőznek, míg a megyei második vonalban szereplő felnőtt csapat a Deszkkel küzdhet meg a pontokért.

Forrás: promenad.hu