Még el sem kezdődött a tanév, a székkutasi általános iskolai első osztályosai máris megkapták életük első piros pontját.

16 új elsőst köszöntöttek pénteken a székkutasi általános iskolában.  „Tanuljatok szorgalommal!” – fordult a tagintézmény vezetője, Patyi Éva az évnyitón megjelent diákokhoz. A szülőket pedig arra kérte, hogy továbbra is támogassák a gyermekeket, hiszen a biztonságos háttérre szükségük van. Hozzátette, „feladatunk, hogy a mindenkiben rejlő tehetséget kibontakoztassuk.”

Minden első osztályos diákot ajándékkal köszöntött az iskola, hogy kellemesen induljon a tanév. Varázsceruzát is rejtett a  névre szóló bagoly, amivel csak szépen lehet írni. A 16 új elsős már egy hete ismerkedik a tanulással, hiszen hétfőtől az ovi-suli váltó program részeként ismerkedtek az új környezettel, a tanító nénivel is.

A Hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola Gregus Máté Tagintézményének igazgatója, Patyi Éva elmondta, idén 133 diák ül be hétfőn az iskolapadokba. Ez pár fővel több, mint az előző évben.

A tankönyveket pénteken kezdték el kiosztani, de szeptember 1-én még átvehetik azok, akik lemaradtak. Az elsősöknek és másodikosoknak nem kell fizetni, 3-8 osztály között rászorultsági alapon jár az ingyenes tankönyv, így 87 diáknak nem kellett fizetni – tette hozzá Patyi Éva.

Az elmúlt évben vezették be az egész napos iskolát, amit az idei évben is folytatnak. Ennek keretében lehetőség van több napközis illetve tanulócsoport kialakítására. Ennek előnyét hangsúlyozta a tagintézmény vezetője, hiszen így kisebb létszámú csoportokban tudnak tanulni a gyerekek, és a pedagógusok is jobban oda tudnak figyelni rájuk.

A tanévben délutánonként sem fognak unatkozni a gyerekek, hiszen számos szakkör várja őket.  Alsó tagozaton lesz  matematika, rajz, sakk szakkör és a sportról sem feledkeztek meg, lehet majd kézilabdázni és focizni is. Ezek a sportlehetőségek egyébként a felső tagozatosok számára is elérhetőek lesznek. Nekik még lesz média, informatika, dráma és matematika szakkör valamint a zeneszeretők járhatnak énekkarra.

Újdonság lesz ebben a tanévben, hogy a Gregus-Tóbiás Zsuzsanna Alapítvány jóvoltából az 1. és 2. osztályosok tanulhatnak angolul, ugyancsak szakkör keretében heti egy órában. Patyi Éva elmondta, hogy tovább folytatódik a mindennapos testnevelés keretén belül az úszásoktatás; ősztől mind az alsósok, mind a felsősök számára 10-10 alkalommal. Hódmezővásárhelyre fognak átjárni a strandra.

Nem sokkal iskolakezdés után gólyaavató bulival köszöntik az ötödikeseket, de lesz még  egy három hetes környezetvédelmi program is.

Forrás: promenad.hu