Székkutas Község Önkormányzat képviselő testülete megtartotta novemberi rendes testületi ülését, a Művelődési Ház tanácskozótermében. A grémium döntött többek között a közmeghallgatás időpontjáról, kamerarendszer kiépítésével kapcsolatos közbeszerzési eljárás megindításáról, valamint támogatások odaítéléséről is.

A novemberi, soron következő testületi ülésen döntött a grémium, a minden év, ezen időszakában esedékes közmeghallgatás időpontjáról, melyet idén december 12-én, 17 órakor rendeznek meg.

A kamerarendszer kiépítésével kapcsolatos közbeszerezési eljárás is megindulhat, hiszen megszavazta a testület. Így hamarosan a település forgalmasabb csomópontjain – mint például a 47-es úton, a Nagymágocsi úton, illetve a Mester utca kereszteződésében – rendszámfelismerő funkcióval rendelkező kamerával találkozhatnak az arra járó autósok.

A település minden évben kiemelten magas összeget költ Székkutas két egyházközségére. Idén 600 ezer forinttal fogják segíteni a Katolikus templom padfűtésének kialakítását. A beruházás teljes összege 1,3 millió forint.

A képviselőtestület jóváhagyta, hogy decemberben döntést hoznak arról, miszerint Székkutas testvértelepülésének református egyházát is segítik, méghozzá 500 ezer forinttal. Rév községben egy református közösségi házat hoznak létre a szórványmagyarságnak. Ehhez nyújt Székkutas is támogatást.

Szintén a novemberi testületi ülésen fogadták el a felsőoktatási ösztöndíjhoz szükséges bizottság felállítását. A szociális bizottságot egészíti ki a helyi iskola igazgatója és még egy pedagógus, akik értékelik majd a benyújtott pályázatokat. A következő havi képviselő testületi ülésen fog kihirdetésre kerülni, hogy a kilenc darab pályázat közül, melyek azok, amelyek megérdemlik a 100 ezer forintos támogatást.

Forrás:promenad.hu