2016. a magyar szabadság éve, s az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója. Ebből az alkalomból mi is méltóképp ünnepeltünk.
Iskolánk csapata részt vett az Emlékpontban megrendezett emlékversenyen, ahol 3. helyezést értünk el, majd iskolánkban 8 csapat részvételével történelmi versenyen idéztük fel az 1956-os eseményeket.

A színjátszósokkal korhű jelmezekben emlékeztünk ’56 hőseiről 56 csepp vér című műsorunkkal. 

A Suli Színpad tagjai és a vetélkedő résztvevői jutalmul egy budapesti kirándulást kaptak az önkormányzattól. Október 31-én, hétfőn meglátogattuk a Mementó parkot, és este az Erkel Ferenc Színházban megtekintettük az 56 csepp vér című musicalt. A Szoborpark nagy élmény volt, hiszen láthattuk azokat a szobrokat és emlékműveket, melyek egykor Budapest utcáin álltak, s csak a tankönyveinkben találkozhatunk velük, hisz ma már itt gyűjtik őket. A musical pedig még nagyobb nyomot hagyott sokunk emlékeiben. A legérdekesebb, hogy korabeli fegyverekkel is lőttek a játéktéren, szerencsére csak vaktöltényekkel. A darab az 1956-os eseményekre átírt Rómeó és Júlia története volt. 

Köszönjük e felejthetetlen jutalmat a Szél István polgármesternek és az Önkormányzatnak!

Bánfi Kata