Újabb Csongrád megyei prevenciós program jelent meg ajánlásként az „European Crime Prevention Network Toolbos Series” („Európai Bűnmegelőzési Hálózat Bűnmegelőzési Eszköztár Sorozat”) elnevezésű szakmai kiadványában. A 4. brosúrába a Csongrád Megyei RFK „Nem magánügy” („Not a private matter!”) elnevezésű projektje került be, mint külföldi bűnmegelőzési jó gyakorlat.

Az EUCPN Titkársága által megjelentett kézikönyv előzménye, hogy az Európai Bűnmegelőzési Hálózat 2004. óta minden esztendőben versenyt hirdet a tagállamok legjobb bűnmegelőzési gyakorlatai számára. Az országok egy, a versenykiírásnak megfelelő hazai "best practice"-nek ítélt programmal nevezhetnek.  A versenyt 2013-ban „kapcsolati erőszak” témakörében hirdetették meg. A Csongrád Megyei RFK „Nem magánügy” („Not a private matter!”) elnevezésű projektje a Belügyminisztérium döntése alapján 2013-ban Magyarországot képviselte az EUCPN litvániai bűnmegelőzési versenyén. A négy modulból álló prevenciós projekt a családon belüli erőszak jelenségének helyi sajátosságait figyelembe véve a kiemelt kockázatú áldozati csoportokra (nők és gyermekek, időskorúak, lakótelepen és külterületen élők…) fókuszál. A magyar projekt sikerét komplexitása, valamint a széleskörű szakmai együttműködés adta, melyet a szervezők oklevéllel ismertek el. 

A most megjelent 4. „eszköztár sorozat” előtt, a harmadikban a CSMRFK 17 esztendős Tanyaprogramja (Outer Area’s Safety: Multi-level community Network) mutatkozhatott be, mint tagországi „best practice”.

 

EGÉSZ ÉVBEN AZ ÖNÖK BIZTONSÁGA ÉRDEKÉBEN!

Csongrád Megyei RFK Bűnmegelőzési Osztály

Rendőrségi segélyhívó: 107

Központi segélyhívó: 112

TELEFONTANÚ: 06/80/555-111

 

barka@csongrad.police.hu