A 90 éves Özv. Deák Jánosné Gulyás Máriát köszöntötték Székkutason április 5-én. Az ünnepeltet a családi ebéden a helyi képviselőtestület nevében Rostás Péter alpolgármester is megajándékozta.

Özv. Deák Jánosné Gulyás Mária 1924. március 27-én született Pósahalmon. Nehéz gyermekkora volt, édesanyját nagyon hamar, öt évesen elvesztette.

1948-ban ment férjhez, három gyermekük született. Hét unokával és hat dédunokával büszkélkedhet. Sokáig háztartásbeliként végezte a munkáját, később tsz-ben szakácsként is dolgozott, de nem riadt el a férfi munkáktól sem.

Április 5-én a székkutasi Fűzfa Sörözőben a helyi képviselőtestület nevében Rostás Péter alpolgármester köszöntötte az ünnepeltet. "Tűrhető az egészségi állapotom, bár gyengébb vagyok, mint régebben" – mondta Marika néni, aki jelenleg egyik gyermekével él. Napjait legtöbbször olvasással tölti, de a házimunkát a mai napig elvégzi, sepregetni és főzni is szokott.

Marika néni meghatódva vette át a helyi képviselőtestület ajándékát: a virágcsokrot, az emléklapot és a doboznyi desszertet.

Szerkesztőségünk ezúton is boldog születésnapot kíván az ünnepeltnek!

Forrás: promenad.hu