Mind a négy gyertya égett vasárnap a székkutasi adventi koszorún, a sorban az utolsót Vladár Sándor református lelkipásztor gyújtotta meg. Általános iskolások adtak műsort és a közelben egy igazi, élő betlehemes is készült!

Áldott ünnepeket kívánt, valamint azt, hogy mindenki találja meg az ünnepben a békéjét vasárnap este a negyedik adventi gyertya meggyújtásakor Vladár Sándor református lelekipásztor. teljes fényében tündökölt vasárnap kora este a székkutasiak főtéri, adventi koszorúja, negyedik gyertya lángra lobbantásával.

A helyi általános iskola negyedikes és elsős diákjai adtak karácsonyi műsort, dalokkal és verssel készültek. Szüleik, nagyszüleik és a falubeli ismerősök büszkén figyelték őket. A székkutasiak a főtéri szökőkutat öltöztették téli ruhába, így készült a közösség adventi koszorúja. A Székkutasi olvasókör tagjai saját kezűleg díszítették fel, a gyertyát is maguk öntötték. – árulta el Kovácsné Rostás Erzsébet az olvasókör elnöke, a kulturális és civil ügyek tanácsnoka. Sőt, a művelődési házban található fenyőfát is ők varázsolták karácsonyfává. Hagyományos díszekkel: alma- és narancskarika, csuhébabák, mézeskalács díszek kerültek fel rá.

A székkutasiaknak egy igazi különlegeséggel is készültek a mai napra. A Kenéz család jóvoltából igazi, élő betlehemes várta a családokat. Csacsit és báránykákat, meg persze nyuszit lehetett simogatni. A különleges, élő betlehemest a retro hangulatú kávézó és pub bejárata mellett állították fel. A gyerekek nagyon élvezték, a helyzetet. Nyújtózkodtak, szalmát kínáltak a báránykáknak, hogy magukhoz csalogassák őket.

A csacsi pedig annyi simogatást kapott, hogy amikor éppen néhány másodpercre magára maradt, szomorúan pislogott a jászol felé. A betlehemes most először kelt életre Székkutason, a szereplőket bábokkal formázták meg, az állatok is a közelből érkeztek. A csacsit a kutasi pusztába vezették haza, a barikat pedig a kávézót üzemeltető család vitte haza megszokott otthonukba.

Forrás és fotók: promenad.hu