A generációk együttélése, a gyermeknevelés, a családközpontúság és az idősek szeretete, megbecsülése egy falu számára egyaránt fontos - fejtette ki Kovácsné Rostás Erzsébet, a kulturális és civil ügyek referense és a Székkutasi Olvasókör elnöke.

Október 11-én az idősek voltak középpontban Székkutason. Már hagyomány, hogy minden évben ezen a napon külön műsor összeállítással készülnek a község hatvan év feletti lakosainak. A rendezvény létrejöttében a település önkormányzata, a helyi könyvtár és az olvasókör vett részt.

- Az ENSZ 1991-ben az idősek napjának nyilvánította október 11-ét, ezen túlnyúlva minden szűkebb közösségben egy üzenete van ennek a napnak. A generációk együttélése, a gyermeknevelés, a családközpontúság és az idősek szeretete, megbecsülése egy falu számára egyaránt fontos – fejtette ki Kovácsné Rostás Erzsébet, a kulturális és civil ügyek referense és a Székkutasi Olvasókör elnöke.

A rendezvény előadásokban bővelkedett, hisz Székkutasra utazott Budai Ilona népdalénekes, aki elmondta, életének fő célja terjeszteni, hirdetni, tanítani a népdalokat, elültetni az emberek szívében, azokat a lelkiségeket, amelyeket ezek a dalok hordoznak. A muzsikákkal színesített produkció után a szívet melengető ovis csoportok műsorát láthattuk, illetve a Harmonika klub is muzsikájával gyógyította lelkünket.

Forrás és fotók: promenad.hu