Újabb pályázatot ad be a vásárhelyi Önkormányzat a kakasszéki tó rehabilitációjára – derült ki az októberi rendes közgyűlésen, ahol a képviselők támogatták a pályázat benyújtását. A tó közel 300 millió forintból újulhat meg.

Korábban már többször is próbálkozott a vásárhelyi Önkormányzat a kakasszéki tó felújításával, de a benyújtott pályázatokat rendre elutasították. Most újabb lehetőség van pályázni – tájékoztatta a képviselőket az október 11-i rendes közgyűlésen Mucsi László, a Városfejlesztési iroda vezetője, aki elmondta, hogy 295 millió forintra lehet pályázni, ami száz százalékos intenzitású, azaz nem kell hozzá önerőt biztosítani.

A kakasszéki intézetben jelenleg is folyamatban van egy projekt, ugyanis 19 ágyas nappali kórház kerül kialakításra – mondta Mucsi László, aki a tó rehabilitációjával kapcsolatban a részletekre is kitért.

A 295 millió forintból eltávolítanák az iszapot, mélység növelés valósulna meg, de a növények és állatok élőhelyének megfelelő kialakítására is sor kerülne. Mindezek mellett megoldódna a vízpótlás, vízszintszabályozás is – derült ki a közgyűlésen, melyet a képviselők támogattak, így az Önkormányzat beadja a pályázatot.

- Forrás: www.promenad.hu -