Az idén húszéves Kamilla Dalkör kapta a Székkutas Község Önkormányzata által néhány éve alapított Murgács Kálmán díjat, melyet Rostás Péter alpolgármester adott át a szeptember 14-ei Őszi Népzenei Találkozón.

Az egyesület megalakulása óta minden évben megrendezik a népzenei találkozót, így az idén jubileumi 20. alkalommal tartották meg a székkutasi Művelődési Házban, ahol több mint kétszázan vettek részt.

– Tíz csoport lépett fel a délután folyamán – mondta el lapunk kérdésére Csikós Miklósné, a Kamilla Dalkör vezetője, aki hozzátette, hogy a három helyi csoport mellett Hódmezővásárhelyről, Nagymágocsról, Orosházáról, Nagyszénásról és Szegvárról érkeztek dalkörök, akik mind-mind színpadra léptek.

15 óra után néhány perccel a Kamilla Dalkör kezdte meg a fellépések sorát, akik csomorkányi és somogyi népdalcsokrokkal készültek. A helyi csoport után Rostás Péter alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. Kiemelte: a Kamilla Dalkör 1993 óta aktívan részt vesz a község kulturális életében, legyen szó nemzeti ünnepről, szoboravatásról, vagy szüreti mulatságról, nem hiányozhatnak egyik rendezvényről sem. Mindezek mellett különböző találkozókon viszik Székkutas hírét, az Országos Népzenei Minősítőn bronz és ezüst fokozatot értek el, míg 2003-ban megkapták a Székkutasért Díjat.

– A székkutasi képviselő-testület 2010-ben a község társadalmi, kulturális és művészeti élete területén kimagasló eredményeket elért közösségek, civil szervezetek, illetve egyének elismerése céljából kitüntető címet, a Murgács Kálmán díjat alapított – mondta köszöntőjében az alpolgármester, majd bejelentette, hogy idén a Murgács Kálmán emlékplakettet a Kamilla Dalkörnek adományozza a település.

Forrás és fotók: promenad.hu