Késsel, villával ették a csokit, lufit fújtak és még tojásdobáló versenyen is részt vettek a székkutasi Gregus Máté Általános Iskola ötödikes tanulói. Szeptember 13-án, pénteken délután az intézmény aulájában hivatalosan is felsőssé váltak az újdonsült kis ötödikesek.

Az intézmény vezetője Patyi Éva elmondta, már több mint tíz éve hagyomány, hogy szeptember elején egy gólyaavató bulit szerveznek az új ötödikeseknek. Hozzátette: ezen a délutánon, játékos vetélkedőkön vettek részt a diákok, itt most húsz tanuló alkotott két csapatot, akik összemérték tudásukat. A versenyszámok között megtalálható volt a késsel, villával való csokievés, a kötélhúzás, de kipukkadásig fújták a lufikat is a gyerekek. A tréfás feladatok után fél lábon állva a húsz kis diák egy esküt is tett miszerint megfogadták, hogy mintadiákok lesznek és mindent a tudásukhoz mérten teljesítenek.

A szülők sem maradtak ki a vetélkedőkből, mivel ők is meghívást kaptak a rendezvényre, hogy betekintést nyerhessenek az intézmény életébe. A gólyaavató megkezdése előtt Bánfi Kata, ötödikes tanuló elmondta, tetszik neki a felső tagozat és a felsőbb évesektől hallott már az ötödikesek beavatásáról. Kruzslicz Martin a felső tagozatot nagyon várta, igaz, hogy a tantárgyak kicsit nehezebbek, de ő szeret tanulni és a rajzóra a kedvence. Boglárka és Hódi Alexandra Anita is nagyon izgatottan várták a péntek délutánt, majd Simon Kitti az intézmény ötödikes tanulója elmondta,  úgy tudja, még tojásdobáló verseny is lesz a gólyaavatón.

Bajnóczi Bonita és Bajnóczi Fanni a vetélkedő megkezdése előtt izgatottan válaszoltak kérdéseinkre. Kifejtették, nem tudják mi vár rájuk, de izgalmas feladatokra számítanak.

- Forrás: www.promenad.hu -