Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestülete a legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy az önkormányzat tulajdonában álló földterületeket 2 gazdasági évre meghirdeti a lakosság körében.

Kutasi Hírek: Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestülete a legutóbbi ülésén úgy határozott, hogy az önkormányzat tulajdonában álló földterületeket 2 gazdasági évre meghirdeti a lakosság körében. Miért választották ezt a településen eddig még szokatlan eljárási formát?

Szél István: Szeretnénk egyenlő esélyeket teremteni azzal, hogy a pályázati dokumentumok beadásával, illetve a Mezőgazdasági Bizottság bölcs döntésével megteremtsük annak lehetőségét, hogy azon személyek is földhöz jussanak, akik ezidáig nem béreltek az önkormányzattól földterületet. Ez eddig nem így volt, ezért döntöttünk így.

K.H.: Hogyan pályázathatnak a település lakosai?

Sz.I.: A pályázati adatlap beadásával, mely letölthető a településünk honlapjáról, a www.szekkutas.hu oldal Önkormányzat/Dokumentumtár/Kérelmek, nyomtatványok menüpontnál, vagy beszerezhető személyesen a Polgármesteri Hivatal 5. sz. irodájában. A pályázatok benyújtási határideje: 2013. augusztus 15.

K.H.: A jelenlegi bérlők is nyújthatnak be pályázatot?

Sz. I.: Igen, azon személyek is pályázhatnak, akiknek az idei év október 30. napjával jár le a szerződésük, és továbbra is szeretnének földterületet bérelni.

A pályázati felhívást és a pályázati adatlapot itt találja: 

http://szekkutas.hu/documents/Palyazati_felhivas_termofold_hasznositasara.pdf

http://szekkutas.hu/documents/Palyazati_adatlap_termofold_berletere.pdf