Korábban már hírt adtunk arról, hogy Székkutason két foci csapat küzd majd a következő szezonban. Azóta azonban történtek változások, ugyanis az első számú gárda nem vállalta a megye élvonalában való szereplést, így maradtak a megye II. osztályban, míg a Székkutas II. a megye III. osztály Termál csoportjában szerepel majd – tájékoztatta portálunkat Horváth Zoltán, a Székkutas SK elnöke.

Az elmúlt szezonban ezüstérmes csapat jogot szerzett a megyei I. osztályban történő indulásra. A csapat azonban nem vállalta a feljutást, így az augusztus 17-i bajnoki nyitányon továbbra is a megye II. osztályban rúgják a bőrt. Olyan csapatok ellen, mint a Deszk SC, a Tiszasziget SE, a Mártély SK, a Bordány SK, az Üllési ISE, a Mindszent SE, a Gyálaréti LSC, a M-Foci Kft II. (Makó FC II.), a Tömörkény KSE, a Szőreg RSE, a Csengele KSE, a Kiskundorozsma ESK, a Zsombó SE, a Csanytelek SC és a Fábiánsebestyén KSC.

Mindezek mellett megyei III. osztályú mérkőzéseket is látogathatnak majd a kutasiak, ugyanis a Termál csoportban szerepel majd a Székkutas SK II. A második számú csapatban olyan helyi fiatalok rúgják majd a bőrt, akik nem férnek oda az első csapathoz, avagy már idősebbek, de nem tudnak eltávolodni az öltözői légkörtől. Így aztán a Termál csoportban a Székkutas ellenfele lesz a Csanytelek SC II., a Csongrád TSE II., a Kisteleki TE II., a Hódmezővásárhely FC II., a Balástya KSE, az Ópusztaszer SE, a Dóc SE, a Fábiánsebestyén KSC II., a Derekegyháza SE, a Baks Baráti SE, a FC Szegvár és a Pusztaszeri ISE.

A megye I. és a megye II. augusztus 17-én, míg a megye III. várhatóan augusztus 24-én rajtol el.

Forrás: promenad.hu