Évek óta egyre csak élénkül a civil szervezeti és kulturális élet Székkutason, ahol további kitörési pontként értékelik, ennek megfelelősen nagyon várják a Bessenyei Művelődési Központ átadását, ahol fellépés, bemutatkozási lehetőséget is kapnak, mondta el Kovácsné Rostás Erzsébet kulturális és civil ügyek tanácsnoka, települési képviselő.



Nagy az együttműködés és aktívak a székkutasi civilek, legtöbbször helyi rendezvényeken mutatják be produkciójukat, de sok esetben a településen túlra is viszik előadásaikat. A kistérségi önkormányzatoknak és művészeti csoportoknak nyújtandó fellépési, bemutatkozási lehetőséget, melyet a vásárhelyi Bessenyei Művelődési Központ az Agóra program címén kínál, szívből üdvözlik és készülnek rá.



Abban bíznak, hogy az új korszerű intézmény nyújtotta nyilvánosság és a modern technika révén még szélesebb körben, még színvonalasabban be tudnak mutatkozni a vásárhelyi, vagy a Vásárhelyre látogató közönségnek. A tervek szerint majd az új intézményben együtt mutatkozik be a Kamilla Dalkör, a Székkutasi Nyugdíjas Klub kultúrcsoportja, a Harmonika Klub, a Sivatag Gyöngye Hastánccsoport, a gyermek néptánccsoport, a Silver Tánccsoport helyi társastánc gárdája, valamint a Suliszínpad, amennyiben lesz akkorra aktuális előadásuk.

Forrás: promenad.hu