Hagyományos kaszás marokverős aratást mutattak be a Sóshalmi Olvasókör által rendezett aratási ünnepségen. A késő délutánba nyúló mulatságon kicsik és nagyok egyaránt kikapcsolódhattak és az idősebb generáció körében nosztalgikus beszélgetések alakultak ki.

Reggel fél tízkor nyolc lovas fogat indult meg a Székkutasi Polgármesteri Hivatal elől a Sóshalmi Olvasókör területére, ahol már a megérkezéskor megvendégelték a látogatókat egy kis süteménnyel és üdítővel. A nap fénypontjaként kivonultak a közelben található búzatáblához, ahol hagyományos kaszás marokverős aratást mutattak be az idősebbek. Az aratás közben népdalokat énekeltek és nagyon jó hangulatú beszélgetések alakultak ki.

A nap folyamán a Székkutasi Nyugdíjas Klub és a Kamilla Dalkör műsora is színesítette a programot, majd egy közös ebédre is sor került. Ezután egy késő délutánba nyúló mulatság kezdődött, ahol kicsik és nagyok egyaránt kikapcsolódhattak és az idősebb generáció körében nosztalgikus beszélgetések alakultak ki.

Molnár Ernő, a Sóshalmi Olvasókör elnöke elmondta, az olvasókör újjáalakulása óta hagyomány, hogy aratási ünnepséget rendeznek. A kis összejövetel minden évben nagyon hangulatos, és nagy népszerűségnek örvend. Mindig próbálják látványossá és szórakoztatóvá tenni, így volt ez a mai napon is, mivel nyolc lovas kocsival vonultak ki Székkutasról a Sóshalmi Olvasókör területére. A programok közé egy  különlegességet is belecsempésztek, ugyanis a csúcsi református pap egy hat kilós cipót szentelt fel.

Forrás: promenad.hu