Ismét arra kérjük a székkutasi képviselő-testület tagjait, hogy értékeljék a tavaly év eleje óta eltelt időszak munkáját, történéseit, illetve egy kicsit előre is tekintünk az elkövetkező hónapokra. Ezúttal Rostás Pétert kérdeztük.

 – Nagyon sok munka volt az elmúlt másfél évben. Több pályázatot is benyújtottunk, a legtöbb sikeres elbírálásban részesült. Nyertünk például a belvízelvezetésre, a temető felújítására, a sportpálya-, piac és faluközpont fejlesztésére, illetve a múzeum felújítására is, amely már szinte el is készült – tájékoztatott Rostás Péter. Hozzátette: az iskola és az óvoda felújítását az önkormányzat önerőből valósította meg. 

– Az elmúlt időszakban ismét elindult az önkormányzatnál a mezőgazdasági startmunka, valamint a mezőgazdasági utak karbantartása elnevezésű startmunka program is, így a közfoglalkoztatás keretében több mint 50 főnek tudunk munkát biztosítani – folytatta Rostás Péter. 

Az alpolgármester a jövőbeli tervekről is beszélt. – A képviselőtestület legfontosabb feladata a nyertes pályázatok kivitelezése. Mindezek mellett az egyik fő célunk biztosítani a székkutasi lakosoknak az állati eredetű hulladék lerakását, és gondoskodni annak elszállításáról.

Forrás: Kutasi Hírek