Ünnepi megemlékezésre és ebéddel egybekötött összejövetelre hívta tagjai és barátait a Sóshalmi Olvasókör vezetősége szombaton délben a régi iskolához.

Ismét sokan eljöttek a már hagyományos összejövetelre, mely idén azzal a különlegességgel is bír, hogy 56 évvel járunk az 1956-os események után, mondta Molnár Ernő, az olvasókör elnöke. Mindig örömmel gyűlnek össze itt, összetartó, egymáshoz ragaszkodó társaság jár ide, de nagyon szívesen fogadnak új társaságot is, tette hozzá az elnök. Az ’56-os évfordulót mindig megünneplik, így tettek 1990 előtt is, igaz akkoriban csak a legnagyobb titokban.

A rendezvény koszorúzással kezdődött, ahol az olvasókör mellett Benkő Zsolt települési képviselő Vásárhely, Szél István polgármester pedig Székkutas képviseletében helyezte el a kopjafánál az emlékezés koszorúit. Ünnepi beszédet már bent mondott Szél István, de a Táltos iskola diákjai is adtak kis műsort. A finom ebéd után pedig kívánságműsort tartottak. A dallamokat Gulyás Ferenc és Molnár Ernő szolgáltatta, aki elmondta, minden dalt eljátszanak amit tudnak, sőt olyat is amit nem.

 Forrás: promenad.hu

\"\"