Székkutas Község Önkormányzata, a Területi Gondozási Központ, a Községi Könyvtár valamint a Székkutasi Nyugdíjas Klub közösen szervezte meg az Idősek Napi ünnepséget a település Művelődési Házában október 19-én. A szép korúakat kaláccsal és teával valamint színes, kulturális műsorral vendégelték meg.

Szél István, Székkutas polgármestere nyitotta meg a rendezvényt. Köszöntőjében elmondta, hogy a tisztelet jegyében telik ez az ünnepség, illetve hangsúlyozta, hogy a fiatalok hálával tartoznak az időseknek, akik téglákat, köveket tettek le eléjük, amelyből most építkezhetnek az utókor számára.

A fellépők sorát a helyi nyugdíjas klub nyitotta meg, akik a Nyugdíjasok dalát énekelték el. Az ének után a Községi Óvoda Százszorszép csoportja kedveskedett énekes, táncos produkcióval. A játékos bemutató végén még puszit is dobtak az időseknek, akik között sok nagymama és nagypapa is ült.

Hagyomány, hogy az Idősek Napján fellép a helyi nyugdíjas klub – tudtuk meg Ludányi Rozáliától, a Gondozási Központ vezetőjétől, aki nagy örömmel konferálta fel a nyugdíjas klub nem mindennapi produkcióját. A klub asszonyai negyedik alkalommal mutatták be a Napsugár táncot, amellyel már Sopront is megjárták. A színvonalas táncot bemutató asszonyok között a legidősebb 84 éves volt. A produkcióban felléptek: Dura Imréné, Földi Bálintné, Imre Pálné, Kerekes Ferencné, Kiss Sándorné, Kozóné Szabó Klára, Szabó Józsefné és Tóthné Forgó Katalin.

Az idősek táncát a fiatalabb korosztály váltotta a színpadon. Táncos, énekes bemutatóval kedveskedett a Székkutasi Olvasókör Napsugár Néptánc csoportja. A gyerekek körtáncokkal és páros táncokkal, játékos formában mutatták be tudásukat.

A programot Labozár Antal prímás zenés fellépése zárta. A jó hangulatú péntek délutánon csak úgy rohant az idő, a produkciókat elnézve észrevétlenül eltelt másfél óra, amit az idősebb korosztály társaságban eltölthetett.

Forrás: promenad.hu

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"