Idén rendhagyó módon két hétvégén rendezi meg a vásárhelyi Gazdasági Egyesület a Gazdanapot és a Gazdabált. A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ ad otthont a kétnapos gazdanapnak február 9. és 10-én, ahol a népi mesterségek bemutatója, a helyi termékek bemutatója és vására mellett, még a pásztorélettel kapcsolatos kiállítást is megtekinthetnek – mondta Perényi János. Február 9-én, a Kossuth téren télbúcsúztató lovasfarsang is lesz, majd este 18 órától a Folklór Gálaműsor, amelyet egy pajzán dráma bemutatója fog követni.

\"http://static.promenad.hu/article/12/38/21/90065887058d41408aae1f6f978c059a_normal.jpg\"

A Maczelka család 1792-ben érkezett Vásárhelyre. Több mint 200 éve támogatják a város különféle rendezvényeit, egyesületeit. Ezt a nemes hagyományt Maczelka Tibor is folytatja, elmondása szerint a hagyományok őrzése mellett azt is fontosnak tartja, hogy felajánlással segítse a Gazdasági Egyesület munkáját. Ahogyan azt már máskor is tette, idén a Gazdabál tombolájához ajánlott fel egy több mint 100 kg-os sertést.

Évek óta pályázatot hirdet a gazdasági egyesület a tehetséges fiataloknak. Február 1-jéig várják a jelentkezéseket, feltétel a jó tanulmányi eredmény mellett a mezőgazdaság iránti elhívatottság. A Gazdabálon derül majd ki, hogy ki kapja az 50 ezer forintos tanulói támogatói ösztöndíjat – tájékoztatott Benkő Zsolt.

Február 16-án, 19 órai kezdettel rendezik meg a Fekete Sasban a Gazdabált, ahol megjelenik az Éjféli újság is. Ennek a kiadványnak különlegessége, hogy a Rádió 7 és a www.promenad.hu munkatársai a helyszínen készítik. Éjfélkor készül el, akkor már meg is nézhetik saját magukat a bálozók az újságban. A Palotás nyitótáncot a Promenad Táncsportegyesület előadásában láthatják. Az esten fellép a Kankalin Néptáncegyüttes és Koltai Zoltán nótaénekes. A talpalávalóról a Minor zenekar gondoskodik, a Vörös Szalonban pedig Labozár Antal nótázik majd. A rendezvény háziasszonya Kodácz Csengele, a Rádió 7 és a www.promenad.hu munkatársa lesz.

Gazdabáli jegyek elővételben kaphatóak, a Gazdasági Egyesület irodájában, Hódmezővásárhelyen, a Petőfi u. 6. szám alatt.

Kodácz Csengele