Két év összefoglalójaként, valamint a jövőbeli tervek, elképzelések társadalmi egyeztetése céljából indított fórumsorozatot Szél István Székkutas polgármestere. Az első fórumra csütörtökön kora este került sor a gondozási központban.

Az első egyeztetés és megbeszélés még zárt körben a meghívottak bevonásával kezdődött a múlt héten, csütörtökön pedig már minden falusit vártak a fórumra. A múlt heti összejövetelen is érkezett pár felvetés és kifogás, de zömében jónak tartja a lakosság azt az irányt melyet Székkutas vett az utóbbi időben. Szél István elmondta, a felmerült problémák sem olyan komolyak, melyekben ne születhessen megoldás.

Csütörtökön a polgármester összegezte az elmúlt két évet, kiemelve a jelen és aközeljövő beruházásait, terveit. Így egy örömteli dologról is be tudott számolni, egy rendeletmódosítás értelmében a viziközmű társulásoknak, ahol eddig 85 % volt az elérhető támogatás nagysága, elérhetővé válik akár a 95 % is. Ez azt jelenti, és amiért Székkutas is módosítja a beadott pályázati anyagokat, hogy 5 %-os községi, lakossági befizetéssel valósulhat meg a csatornázás.

Az így fennmaradt összeget a próbaüzem alatt fogják felhasználni, illetve eldönteni, mit is kezdjenek vele, például további fejlesztésekre lehet fordítani. Az is jó hír, hogy a csatornázás helyreállításakor újjáépíthető úttest szélesség nagyságát is emelték, így a felvágott utak nagyobb felületen kaphatnak majd új burkolatot. Szél István még elmondta, most már nagyon reménykednek a minél előbbi kezdésben, és a pályázat pozitív befogadásában. A polgármester nyilvános fórumsorozatát jövő héten is folytatja.

Forrás: promenad.hu