Civil szervezeteket bemutató sorozatunkban ezúttal a Nyugdíjas Klubra esett a választás. Azt gondolhatnánk, hogy napjaik a pihenés, a kikapcsolódás jegyében zajlanak, de mint a Szabó Józsefné elnökkel folytatott beszélgetésből kiderült, nem töltik tétlenül napjaikat.

A 2004-ben 40 fővel alakult és azóta is ezt a létszámot stabilan tartó szervezetnél mindig megünneplik a farsangot, a nőnapot, az anyák napját, az idősek napját és a Mikulást, valamint névnapok alkalmából is felköszöntik egymást. A klub kirándulásokat is szervez, tavaly például Jászberényben jártak, idén pedig Ópusztaszerre is ellátogattak. Versmondóik megyei, sőt olykor országos versenyeiken is szép eredményeket érnek el, a dalosok pedig a városi rendezvények állandó közreműködői.

Október elején a Nyugdíjas Klub tagjai Sopronban vettek részt az idősek nemzetközi fesztiválján, amelynek már ötödik éve visszatérő fellépői. A Gondozási Központon keresztül kerültek kapcsolatba a soproniakkal, akik mindig kedvesen fogadják őket, és idén is nagy sikert aratott a produkciójuk. A Napsugár című tánccal léptek fel, amelyet fényes lebernyegszerű citrom- illetve narancssárga ruhákban adtak elő.

Szabó Józsefné elárulta, a tévében látott hasonló táncot, és azt gondolta, valami ilyet kellene összehozni. A lánya, Molnárné Szabó Ibolya elkészítette a koreográfiát, ő megvarrta a ruhát. A produkcióban felléptek: Dura Imréné, Földi Bálintné, Imre Pálné, Kerekes Ferencné, Kiss Sándorné, Kozóné Szabó Klára, Szabó Józsefné és Tóthné Forgó Katalin. A szereplést egy kis kirándulással is fűszerezték, megcsodálva a híres fertői kastélyt.

A táncot múlt héten a vásárhelyi idősek napján is bemutatták, október 19-én délután pedig a székkutasi idősek napjának programjában is helyet kapott. A Nyugdíjas Klub dalosai pedig az október 23-i ünnepségen énekelnek majd a Kamilla Dalkörrel.

Az idei utolsó nagy rendezvényük a Mikulás lesz, amikor mézeskalácsot sütnek a gyerekeknek, maguknak pedig egy jó ebédet készítenek, a szépen megterített asztalnál zárva az évet.

Forrás: Kutasi Hírek