Idősügyi miniszteri biztost nevezett ki Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője - közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

A miniszter a feladat ellátásával Jeneiné Rubovszky Csillát bízta meg, kinevezése fél évre, április 15-étől október 14-éig szól.

Mint írták, a miniszteri biztos feladata az idősek szociális biztonságát erősítő országos mintaprogram kidolgozása és bevezetése lesz. A közfoglalkoztatottak, közösségi szolgálatot végzők és önkéntesek segítségére épülő program célja, hogy főként a 80. életévüket betöltött idős emberek megőrizhessék önálló életvitelüket. A program segítségével próbálnak továbbá megoldást találni az idősek életkorából, mentális és egészségi állapotából eredő problémákra - ismertették.

Jeneiné Rubovszky Csilla, a Kereszténydemokrata Néppárt budapesti alelnöke, V. kerületi alpolgármester elsősorban család- és szociálpolitikával foglalkozik. A kisebbik kormánypárt április elején mutatta be a 80 évnél idősebb emberek otthoni ellátását és gondozását célzó programját, amelynek mintája egy V. kerületi projekt.

 
Forrás: MTI